Jak stosować pyłek pszczeli w diecie odchudzającej?

Istnieją liczne zastosowania dla pyłku pszczelego, jednak w głównej mierze wiążą się one z redukowaniem masy ciała. Ten produkt naprawdę ułatwia odchudzanie i sprawdza się w tej roli znakomicie. Wystarczy zatem włączyć go do swojej codziennej diety, aby już po tygodniu dostrzec wyraźny spadek wagi lub nawet samej tkanki tłuszczowej. A jak najlepiej przyjmować ten pyłek? Jak go spożywać, by był on najbardziej efektywny?

Od niewielkiej porcji pszczelego pyłku warto rozpoczynać każdy swój dzień. Aby to uczynić, wystarczy zacząć dodawać go do porannych śniadań. Można nawet posypać nim tosty czy kanapki, traktując go jak zwykłą przyprawę bądź posypkę. Pszczeli pyłek idealnie skomponuje się też z owsiankami, ryżem na słodko czy jaglankami. Zwiększy on objętość dania i sprawi, że stanie się ono bardziej odżywcze i wartościowe.

Pyłek kwiatowy często dodawany jest również do rozmaitych napojów i koktajli. Tak naprawdę można nim uzupełnić dosłownie każdy płynny wyrób. Nie musi to być jakiś specjalistyczny koktajl czy sok wyciśnięty ze świeżych owoców. Łyżeczkę pyłku pszczelego można śmiało wrzucić do zielonej herbaty czy nawet kawy. Dzięki niemu napój przy okazji stanie się nieco słodszy. Pyłek może nawet zastąpić w nim zwykły cukier.

Jeżeli jednak komuś smak pyłku kwiatowego nie będzie odpowiadać, najprawdopodobniej z trudem przełknie on ten wyrób w owsiance czy nawet na kanapkach. W takim wypadku najlepiej spożywać pyłek solo. Można po prostu zjeść jedną jego łyżeczkę z samego rana. Warto to robić na czczo, gdyż wtedy pyłek będzie mieć jeszcze lepsze działanie.