Jak zrobić pancakes bananowe?

Obudzić się po prawej stronie łóżka ze stosem słodkich i prostych pancakes bananowych.. marzenie. Jak zrobić pancakes bananowe? Przepis na te naleśniki bananowe jest łatwy do zrobienia i wystarczy zaledwie 15 minut, więc nie musisz wstawać wcześnie, aby cieszyć się satysfakcjonującym śniadaniem. Dowiedz się, jak zrobić, przechowywać i podawać najlepsze naleśniki bananowe w historii.

Czego potrzebujesz, aby zrobić naleśniki bananowe?

Jeśli masz gotowe banany i kilka podstawowych artykułów kuchennych, masz już wszystko, czego potrzebujesz do zrobienia doskonałych pancakes bananowych.

Mąka
Mąka uniwersalna zawiera gluten, białko nadające naleśnikom strukturę i przyjemną przeżuwalność.

Cukier
Cukier granulowany dodaje słodyczy, pomaga utrzymać wilgoć i może tworzyć delikatną konsystencję.

Proszek do pieczenia
Proszek do pieczenia jest zaczynem. Tworzy bąbelki powietrza w cieście, co zapewnia lekkie i puszyste naleśniki.

Sól
Sól dodaje subtelnej głębi wszelkiego rodzaju słodkim potrawom, w tym naleśnikom.

Jajko
Jajka współpracują z innymi składnikami, aby wiązać i nadać strukturę. Tłuste żółtka dodają również bogatego smaku i dodatkowej wilgoci.

mleko
Mleko nie tylko dodaje smaku, ale także jako płynna baza jest niezbędna do rozpuszczenia suchych składników i stworzenia spójnego ciasta.

Olej roślinny
Olej roślinny jest trudniejszy do spalenia niż masło, dlatego świetnie nadaje się do naleśników bananowych. Utrzymuje wilgoć naleśników i zapobiega ich przywieraniu do patelni.

Banany
Na koniec, do tych pancakes potrzebne będą dwa tłuczone banany. Banany pomogą utrzymać razem pozostałe składniki i dodadzą łagodnego, owocowego smaku.

Jak zrobić pancakes bananowe

Połącz suche składniki (mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia) w jednej misce, a mokre (jajko, mleko, olej roślinny, tłuczone banany) w drugiej misce. Dodaj suche składniki do miski z mokrymi, a następnie mieszaj, aż się połączą. W porządku, jeśli twoje ciasto jest lekko grudkowate.
Wlej ciasto w ¼ szklanki porcji na lekko naoliwioną patelnię lub patelnię na średnim ogniu. Piecz przez kilka minut, odwróć łopatką i piecz przez kolejne kilka minut (lub do momentu, gdy każda strona będzie złocisto-brązowa).
Pancakes bananowe podawaj natychmiast. Są pyszne same lub z ulubionymi dodatkami do naleśników.

Polewy do naleśników bananowych

Talerz pełen zwykłych pancakes bananowych jest jak puste płótno. Jeśli chodzi o dodatki, możesz zachować prostotę lub być tak kreatywnym, jak chcesz. Jeśli potrzebujesz odrobiny inspiracji, oto kilka naszych ulubionych pomysłów:

Syrop klonowy lub syrop naleśnikowy
Nie możesz się mylić z klasyką. Syrop klonowy jest wprost stworzony dla pancakes.

Miód i Masło Orzechowe
Aby uzyskać bardziej zdrową opcję, spróbuj polać naleśniki miodem. Nałóż trochę masła orzechowego na pyszne śniadanie inspirowane kanapkami.

Owoce i Bita Śmietana
Dodaj trochę koloru do swojego talerza śniadaniowego za pomocą świeżych jagód, kawałków cytrusów, a nawet plasterków banana. Domowa lub kupiona w sklepie bita śmietana to wyjątkowy dodatek, który doskonale komponuje się z owocami.

Nutella
Kto powiedział, że na śniadanie nie można zjeść deseru? Posmaruj swoje naleśniki bananowe Nutellą (lub ulubioną pastą czekoladowo-orzechową), aby uzyskać poranną ucztę.

Dżem lub Galaretka
Łyżka dżemu lub galaretki to owocowe ulepszenie, które wszyscy pokochają. Posyp cukrem pudrem, aby uzyskać dodatkowy smak.